Hoe kun jij kleiner wonen, maar fijner dan ooit?

Ik ben die stylist die beweert dat kleiner wonen, fijner dan ooit kan zijn. ik ben hier van overtuigt. Ik leg je in deze (en de komende) blogpost(s) graag uit waarom. En hoe jij dit zelf kunt aanpakken.  Een kleinere ruimte is (mits je het goed aanpakt)  over het algemeen sneller knus. Ik zeg er bewust bij: “mits je het goed aanpakt.” Wat ik daar eigenlijk mee bedoel is dat een kleine ruimte je dwingt om heel bewust te kiezen. En dat wél écht moet doen.

Niet én én, maar alleen de állerleukste meubels en woonaccessoires verdienen een plek.
Dit klinkt misschien in eerste Instantie als een nadeel, maar dit is het zéker niet. Als je écht kritisch leert kiezen, omdat je precies weet wat bij jou en de ruimte past. Blijven er helemaal niet zoveel mogelijkheden over. Hoe tóf is het, als je je strak omringt met alleen dát waar je serieus Verknocht aan bent (of raakt). Ook kan het je een serieus financieel voordeel geven. Misschien kun je zelfs wel kiezen voor die droomvloer. Die per m2 eerder te duur voor je was. Nu je minder m2 nodig hebt, past het wellicht toch binnen je budget. 

In deze en de komende blogs neem ik je graag stap voor stap mee hoe jij je huis zelf in kunt richten. Met mijn pro styling tips. Maar natuurlijk snap ik dat het, zelfs als het een bewuste keuze van je is om kleiner te wonen, heel lastig kan zijn om je huis te richten. Misschien zit je op dit moment serieus met je handen in het haar:Wat voor veel mensen de allergrootste uitdaging is óm daadwerkelijk te dúrven kiezen. Is dat er zoveel mogelijkheden zijn. Zoveel stijlen en zóveel merken en winkels.

First things first. Laat al die stijlen maar eens even los. We gaan in deze blog op zoek naar jouw unieke eigen stijl. Misschien heb je al een Pinterest board, maar je kunt ook knippen en plakken met (2e hands) woontijdschriften. Kijk vooral wat jou het meest plezier geeft.Start in ieder geval een vers nieuw bord. Of blanco bel papier. Blader of Pin, alleen op je gevoel. Zodra je gedachtes zich er mee gaan bemoeien is het eigenlijk al minder geslaagd. 

Als het je lukt om jouw unieke woonstijl in kaart te brengen óp gevoel. En deze vervolgens leert analyseren en je stijl kunt herkennen, zul je merken dat het peanuts wordt om te kiezen wat je neer gaat zetten en/of kan aanschaffen.

Ik besteed aan het leren kennen van jouw stijl en woonbehoeftes in verhouding tot veel van mijn collega’s veel tijd voor dit onderdeel. Als ik start met een nieuwe klant, begin ik onze eerste sessies, naast de intake,  altijd een Deep Style Dive. Dit, omdat ik precies wil begrijpen wat jouw stijl is en wat jij bedoelt. Maar ik wil ook dat jij dit zelf leert herkennen. En daar besteed ik veel aandacht aan. 

Kort gezegd help ik je om op je gevoel te kiezen in stijl en woonbehoeftes. Om vervolgens jouw stijl te analyseren en je woonbehoeftes te op prioriteit te ordenen. Ik neem genoeg Visuals me, dus het is niet nodig voor jou om uren te googlen! Ik heb nog een leuke gratis videoserie/minicursus die jou kan helpen. Wil je die ontvangen en hier zelf mee aan de slag gaan? Stuur me dan even een bericht.

Wil je gebruik maken van een Advies en stijlsessie incl. Deep style dive en één maand mijn styling support? In de maand augustus heb ik een summer deal. Als je in augustus boekt en je sessie inplant voor 1 oktober krijg je €45- korting! Je betaalt dan 350,- ipv €395,-

In de volgende blog ga ik je helpen om je stijl te analyseren. Zie ik je dan? Liefs Marit

Deel of pin mij!

Facebook
Pinterest
WhatsApp

Verknocht traject

Jouw woonstijlcoach tot een half jaar lang

Stijlsessie

Een stijlsessie incl Deep Style Dive en 1 maand support

Meer lezen