Steel de stijl- Verknocht Style

Zoals de meesten van jullie wel weten stileerde ik, in de beginjaren van Verknocht  naast mijn interieuradviezen veel (leegstaande) huizen in voor de verkoop. Nadat de woning, (op mijn advies) was opgeknapt, richtte ik het huis in met alle meubels, accessoires en alle stylingmiddelen die de ruimte nodig had. (en die het huis uiteindelijk “verkocht”!) Ik had hiervoor mijn eigen inboedels samen gesteld.

Het grootste feestje was het om die inboedels bij elkaar te shoppen.

De uitdaging was om een fris, smaakvol en tijdloos geheel samen te stellen wat aantrekkelijk was voor een breed publiek. Zonder al te veel af te leiden. Het mag de mooie elementen van het huis ondersteunen en camoufleren wat mínder is.

Uiteraard wilde ik de huizen zo ruimtelijk mogelijk neerzetten. Het moment dat mijn inboedel voor het eerst in een huis samenkwam,  vond ik  altijd spannend, maar het klopte altijd! 

Het leuke is, als ik nu foto’s terug zie van vaak wel 10 jaar oud! Ik zie dat het inderdaad behoorlijk tijdloos was. Natuurlijk zou ik bepaalde dingen nu anders doen, maar het geheel klopt nog steeds wat mij betreft.

Dit is de typische Verknocht stijl. Een rustige, overzichtelijke en luchtige sfeer die veel mensen aanspreekt in onze drukke levens. Het was ook die stijl die op een gegeven moment echt kenmerkend was voor Verknocht. Het is ook nog steeds een stijl waar ik persoonlijk van hou.

Met mijn drukke brein ga ik persoonlijk ontzettend goed op het neutrale pallet en het wit!

Ik heb me gespecialiseerd op het adviseren van mensen die klein(er) gaan wonen. Omdat juist in die kleine(re) huizen zo ontzettend veel winst te behalen is. En veel mensen niet weten hoe.

Hoewel mensen mij nog steeds weten te vinden voor een rustig kleurenpallet. Is het ook een feit dat ik tegenwoordig ook vaak “los” mag gaan met kleur. Iets wat ik ook hartstikke leuk vind om te doen.

Wat gebleven is, is een bepaalde rust. Die past bij mij en bij mijn klanten.


Veel styling tip en  tricks die ik in die tijd toepaste voor het stylen van een te koop staand huis, pas ik ook vandaag in mijn interieuradviezen nog steeds toe. Dat is denk ik ook één van de dingen waarmee ik me onderscheid. 

Ik kijk anders naar een ruimte door mijn ervaring in de vastgoedstyling.

Sowieso kijk ik altijd eerst goed naar wat er al is. In dit geval lag deze vloer onder het goedkope laminaat. Supermooi, echt hout, maar niet mooi van kleur. Deze werd in een mooie matte warme grijstint gelakt.

Het muurtje achter het bed mocht ook blijven. Een ideale achterwand voor het bed. En superleuk om mee te stylen. Alle muren en plafond zijn geschilderd in RAL 9010. Als je voor wit wil gaan is dit in veel gevallen een fijne tint. Maar, let op, niet altijd. Het ligt echt heel erg aan de kleuren van de spullen die jij zelf hebt. Ik werk met warmere grijs tinten. Dan matcht het erg goed! In deze wittint zit namelijk een puntje geel en rood verwerkt.

Ik haalde mijn spulletjes voor de inboedels en het stylen overal vandaan (Offline, online, kringloop, rommelmarkten.) Kocht duurdere merken, maar heel vaak ook bij JYSK, IKEA of KWANTUM) Het gaat me goed af om dáár de echte parels te vinden. Díé items eruit te halen waar je  jaren later nog blij mee bent. Die er niet goedkoop uitzien. Géén vlugge trends dus waar je over een jaar op uitgekeken bent. 

Juist in een kleiner huis vind ik dit écht een pré. Wat je neerzet kies ik zorgvuldig samen met jou. Het moet passen bij jou, jouw lifestyle én de spullen die je al hebt. Maar het moet zéker de ruimte waar het komt te staan mooier maken.

Hou je van deze rustige stijl?

Sorry, het is een enorm verhaal geworden zo.
Ik wil vaker een shop de stijl doen. Wat vind je daar van? Hier in ieder geval mijn voorstel van hoe ik het vandaag de dag zou doen. Onder de foto vind je de shoplinks. Ook van de items die ik destijds heb gebruikt.


Van links naar rechts:
Poster Woman’s face- Via Martine. Ik stileerde deze slaapkamer in 2016.
Dat deze poster nu, in 2024 nog steeds wordt verkocht, op meerdere plekken zegt dus wel iets.

De lijst is van IKEA. Ik kocht toen het RIBBA model (is uit collectie) Maar eigenlijk vind ik deze nog veel mooier!

Dekbed grid- Bol.com
Ik kocht destijds dit overtrek bij JYSK. Hij is ontzettend lang in het assortiment gebleven, maar helaas inmiddels uit de collectie. Ik vond deze bij BOL.COM. Praktisch dezelfde ruit.

Deze van IKEA is subtieler en vind ik stiekem misschien nog wel mooier. (en voordeliger)

Het bijzettafeltje kwam destijds van Kwantum. Ook deze is niet meer in de collectie. Ik vond op Amazon een zelfde. Maar, ik moet eerlijk zeggen dat ik nu zou gaan voor een ander tafeltje. Deze van Kwantum bijvoorbeeld. Of deze

Gieter en plantenbak, beiden van IKEA en nog steeds te koop. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze gieter niet nogmaals zou kopen. Ik zou nu niet meer de gieter met de plantenbak combineren. Er mag wel even een ander materiaal in de mix. Ik zou voor dit fraaie glazen exemplaar gaan.

Plantenpotjes klein: Deze plantenpotjes van IKEA zijn spotgoedkoop en al een aantal jaar mijn favoriet. In verschillende maten verkrijgbaar.

Kunstplant. Ik gebruikte uiteraard geen echte planten in de leegstaande huizen. Ik kocht ze of bij Tika (groothandel) óf bij IKEA. Die laatste heeft echt hele leuke en betaalbare kunstplanten. En ja, ik weet het. Een gieter en een nepplant….. Maar je, je snapt vast het principe. Er zijn zoveel mooie echte planten te koop. Ook bij IKEA.

Bistroset- Dezelfde kon ik niet meer vinden, (is net te laat in het seizoen ook, bij veel winkels is de tuincollectie nu offline), maar ik zou nu voor deze set gaan

Bamboe ladder- Ja, ik moet eerlijk zeggen dat ik dit wel een trendy item vind en dus niet tijdloos. Inmiddels is die trend voorbij, haha. Hoewel een soortgelijke nog steeds te koop is. Het gaat me vooral om het materiaal. Het toevoegen van warmte, van h out of bamboe. Je zou ook kunnen kiezen voor een bijvoorbeeld deze spiegel met houten lijst, of naturel houten jaloezieën bijvoorbeeld.

Opbergmand (soortgelijk)

Deel of pin mij!

Facebook
Pinterest
WhatsApp

Verknocht traject

Jouw woonstijlcoach tot een half jaar lang

Stijlsessie

Een stijlsessie incl Deep Style Dive en 1 maand support

Meer lezen